LinkedIn™ zakelijk inzetten: do it or die

Je bestaan op internet

Denk je na over LinkedIn™ zakelijk inzetten? Denk eerst eens na of je niet beter kunt stoppen met het gebruiken van sociale media die puur gericht zijn op het gebruiken van je privé gegevens om geld te verdienen. Wat voor jou privé is, is dat niet voor een ander. Je bepaalt dat zelf.

Velen verklaren privacy al tijden dood. Ik hou me altijd maar vast aan het idee dat mijn kinderen nu geen invloed hebben op wat men over hen weet. Ik heb zelf wel enige invloed op dit geheel. Ik vind het idee dat als mijn kids dadelijk groter worden, Google al meer weet over hen, dan zij over zichzelf, niet gezond en gevaarlijk ook.

In deze blog lees je waarom LinkedIn volgens mij hét middel is om zakelijk te slagen. Bovendien gaat het ook een stukje over hoe je jezelf enigszins kunt wapenen tegen de grote data wereld.

Neem het heft in eigen handen

Ik denk dat er een kanteling komt naar eigen beheer van data, zoals we nu ook zien bij blockchain (zelf verantwoordelijkheid hebben over geld) en hoe data officieel meer waard is geworden dan olie en goud. Dat gaan we toch niet over ons heen laten komen? Geven we het al op, omdat het nu te laat is? Hoe zit het dan met de generaties na ons?

Zoals we maar één aarde hebben waar we op kunnen wonen (voorlopig) is het Internet ook van iedereen en van mensen, en kan het dus ook veranderen. Wanneer we begrijpen dat internet van en door ons zelf zo groot is geworden, en we handelen er ook naar, kunnen we ook veranderen hoe we met die data om gaan. Zie het als een schatkistje waarin jouw privé gegevens staan. Sommige dingen zijn méér privé dan andere dingen. Maar ‘gewone’ dingen zoals je hobby’s, daarvan mogen bedrijven best weten dat je daar geld aan uit geeft.

Want wat heb je er aan als je iets hebt gezocht en gekocht, je nog weken lang achterna zit? Oké, dus je zegt; ‘Privé bestaat niet meer’. Prima, dat vindt Facebook ook niet erg dat je zo denkt. Want voor hen is het veel waard, kapitalen. Waarom mogen wij daar dan niet daar ook van profiteren?

Mijn ideale kanaal

Ik heb een flinke tijd gezocht naar wat nu mijn ideale kanaal is, waar ik mijn media-uitingen op kwijt kan en waar ik een relatie kan opbouwen met mijn publiek. Uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat LinkedIn voor mij het beste is. Dit is een logisch gevolg van mijn zoektocht. Facebook was het voor mij niet meer, hierover heb ik ook genoeg geschreven. Twitter gebruik ik voornamelijk als support desk. Telegram heb ik voor instant messaging (en crypto). Google heeft geen echt noemenswaardig platform. En zo zijn er natuurlijk genoeg andere voorbeelden.

Het digitale professionele leven

Waarom ik nu zo hyped ben over LinkedIn is omdat ik verwacht dat je vanuit een professioneel oogpunt gezien jezelf beter kunt wapenen tegen de grote tech wereld dan privé… Het fungeert perfect als brug tussen jouw bedrijf en je zakelijke netwerk. Omdat je als klap op de vuurpijl ook nog eens in contact kunt komen met invloedrijke mensen die je anders nooit ook maar misschien zou kunnen spreken… Had ik al veel eerder, veel meer tijd (en ik deed het al veel!) in LinkedIn moeten steken.

LinkedIn is waar je dagelijkse sales,- en business gerelateerde activiteiten moeten zijn en blijven, zeker als je in de B2B sales zit. Waarom denk ik nog meer dat dit zo belangrijk is? LinkedIn, en alle zakelijk gerichte social media tools, worden ook echt socialer, waarbij dit in de offline wereld ook steeds meer het geval is.

Vanuit welk oogpunt is het dan beter om online te zijn? Zakelijk of privé?

Dit zijn enkele van de redenen van waarom wij een intakeformulier hebben voor zzp’ers en ondernemers hebben gemaakt. Dan kun je zien waar jouw behoeftes liggen. Ook bieden wij een gratis strategiegesprek met B2B ondernemers met als belangrijkste startpunt LinkedIn™!

Wil je dat ook graag, neem dan contact met mij op via LinkedIn™ en dan maken we snel een afspraak!

Bezoek Pim Piepers op LinkedIn